O nama

Ukratko… mi smo mala grupa velikih hedonista.

Čime se bavimo u realnom životu? Pa raznim stvarima. Jedan se bavi vinima, drugi se bavi enterijerima, treći se bavi muzikom, a četvrti prevozom.

Kakve to veze ima sa kafom? Pa nema baš. Osim što kada voliš ono što radiš onda to onda postaje umetnost. Mi svi volimo kafu, dakle-kafa je umetnost. Ili tako nekako.

Volimo kafu. Dobro. Volimo i vino. I sir. I pastu. Uostalom, volimo razne stvari.
Kao svi hedonisti početnici, prvo smo učili o vinima. O zemljištima, sortama, o tajnama uzgoja, o telu, osnovnim notama, after taste-u koji ostaje na kraju. Ko bi rekao da vino može da ima ukus čokolade, šumskog voća, citrusa, morskih trava.

A onda, sasvim slučajno, saznali smo da …može i kafa.

I tako je počelo naše putovanje kroz svet kafe. Jer kada nesto voliš onda ne žališ truda. I saznali smo kako se gaje, zašto su najbolje one koje se gaje na najvišim visinama, zašto je važno da znamo iz koje zemlje dolaze, zašto je važno kako i koliko se prže … Pa smo probali. Uporedjivali. I sam Bog zna koliko smo litara kafe na toj misiji popili. A onda se desilo. Počeli smo da prepoznajemo tanane note voća, kakaoa, začina dalekih zemalja. I da stvarno uživamo. E, to je umetnost.

Ali nema pravog uživanja, a ni prave umetnosti ako je ne deliš sa drugima.


Život je postao prebrz. Lišen boja, mirisa, ukusa. Ali za kafu, bar mi u Srbiji, uvek nađemo vremena. Zašto onda to vreme, taj kratki trenutak, nebi bio čudesan. Pravi užitak za sva čula.

Otkrili smo sjajan način za to. Najbolje kafe sveta upakovane u kapsule tako da možete, jednostavnim pritiskom na dugme, u sopstvenoj kući, dobiti savršenu šoljicu espressa.

 

U belom svetu, skoro sve je dostupno. Rešili smo da i u Srbiji, bar jedan mali deo toga, onoliko koliko je u našoj moći, učinimo dostupnim. Zašto čekati da veliki reše da nam dodele status zemlje u koju će izvoziti svoje proizvode? Zašto čekati da se ’’steknu uslovi’’, da ’’predjemo u kategoriju’’ da ’’postanemo deo’’?

 

I zato..uživajte sa nama. U vremenima koja su pred nama delićemo sa vama najbolje što smo pronašli i što ćemo pronaći za sve nas.
Ukratko…  mi smo mala grupa velikih hedonista.  A sigurni smo da ste i vi.  Samo mislite da nemate vremena za to.